Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч у Львові у перший клас підуть 7600 дітей

Ще 7000 дітей підуть до дитячих садочків, про що заявив начальник управління освіти Львова Андрій Закалюк.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

За словами керівника управління освіти, цьогоріч кількість першокласників є меншою, адже минулого року до 1-го класу вступали понад 8 000 дітей. 

Свій 12-річний шкільний шлях діти розпочнуть 2-го вересня. Андрій Закалюк зазначив також, що тема першого уроку звучить так: “Стійкість. Нелегко, але рухаємось!”. Її сформулювали за підтримки мережі центрів молодіжних просторів “Твори”, які минулого року вибороли для Львова титул молодіжної столиці Європи 2025 року. 

“Ми будемо спільно з нашими учнями говорити про стійкість в економіці, у війську, у психології і в нашому повсякденному житті. Тому що в часі повномасштабної війни, безперечно, це для нас усі є дуже важливо”, - розповів Андрій Закалюк.

Очільник управління також додав, що 2-го вересня розпочнеться вже саме навчальний процес, а тому для усіх учнів, окрім першокласників та учнів випускних класів, не проводитимуть заходи. Натомість для найменших школярів ця подія повинна залишитись пам’ятною та стати справжнім святом, а тому школи можуть проводити урочистості для цих школярів, проте без масштабних святкувань.

Нагадаємо, що навчальний рік у загальній середній школі триватиме з 2 вересня 2024 року до 30 червня 2025 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ