Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогорічна кількість абітурієнтів у львівських вишах зросла майже уп’ятеро

За попередніми даними до закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої освіти Львова вступило близько 40 тисяч студентів.
Олег Паска

Про це розповів директор департаменту освіти й науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска під час брифінгу в медіацентрі “Україна” у понеділок, 29 серпня. 

Щороку до Львова вступало орієнтовно 8 тисяч студентів з-за меж Львівської області. Натомість цього року, за попередніми даними, мало вступити близько 40 тисяч абітурієнтів.

Найбільшою проблемою, пов’язаною з великою кількістю студентів з інших областей, стане питання забезпечення здобувачів освіти житлом в гуртожитках. 

Щодо форми навчання студентів, серед закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої освіти найбільш поширеною буде змішана форма. У ЗВО лекції,  як правильно, проводитимуть онлайн, а практичні відбуватимуться очно, додав Олег Паска.

До прикладу, як зазначають на фейсбук-сторінці Центру Абітурієнта УКУ, цьогоріч у перший день першої вступної хвилі в університеті отримали вдвічі більше заявок, ніж минулого року. За її підсумками 271 абітурієнт став студентом УКУ.

«Це насправді феномен, цьогоріч ми бʼємо рекорди», ― зазначила керівниця Центру Абітурієнта УКУ Анна Турчиновська.

Найпопулярнішими програмами, які обирають вступники католицького університету залишаються:  "Богослов‘я", "Комп‘ютерні науки", "ІТ та бізнес-аналітика" й "Право".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ