Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЦВК оголосила вибори в ОТГ, яку ще не створили

Сьогодні, 6 вересня, в Івано-Франківській облраді відбулося засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку. Питанням порядку денного було внесення змін до перспективного плану територій об’днаних територіальнх громад, інформує журналістка WestNews.

Директор департаменту ЖКГ Назарій Іванів пояснив, що комісії запропоновано голосувати за зміни у плани Дзвиняцької та Переріслянської ОТГ. Адже в цих двох громадах ЦВК вже поставила дату виборів – 29 жовтня.

Нагадаємо, що Дзвиняцька ОТГ має утворитися у складі Дзвиняцької, Космацької, Міжгірської, Росільнянської сільських рад. Переріслянська ОТГ – у складі Переріслянської, Волосівської, Гаврилівської, Фитьківської сільські рад із перенесенням адмінцентру з с. Тисменичани у с. Перерісль.

Водночас член комісії Олександр Левицький обурився тим, що комісія повинна, фактично, заднім числом голосувати за утворення громади, у якій незабаром відбудуться вибори. На його переконання, хтось “зверху” “натиснув” на тому, аби адміністративний центр Тисменичанської ОТГ перенесли в Перерісль, бо сама громада, люди хотіли таки мати центр у Тисменичанах.

Комісія погодила проект рішення розглянути на сесії обласної ради, яка відбудеться 15 вересня, але із застереженням, щоб такі випадки більше не повторювалися.

ukr-space.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ