Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК затвердила заставу для кандидата в мери Києва

Центральна виборча комісія затвердила грошову заставу для кандидата в мери Києва в обсязі 103 914 гривень, - прес-служба ЦВК.

Крім того, ЦВК затвердила обсяг грошової застави для кандидатів у депутати Київської обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі в обсязі 70 тисяч 446 гривень.

Також Центвиборчком затвердив обсяг застави для кандидатів у мери: Харкова - 52 тисячі 876 гривень, Дніпропетровська – 38 тисяч 307 гривень, Одеси – 34 тисячі 615 гривень, Львова – 28 тисяч 361 гривню, Миколаєва – 18 тисяч 32 гривні, Херсона – 13 тисяч 169 гривень.

Як відомо, у квітні 2014 року ЦВК затвердила порядок внесення, повернення й перерахування грошової застави на місцевих виборах.

Документ передбачає, що застава вноситься місцевою організацією політичної партії або кандидатами-самовисуванцями.

Обсяг застави визначає ЦВК на підставі відомостей Державного реєстру виборців після початку виборчого процесу чергових, позачергових або повторних виборів, але не пізніше, ніж за 37 днів до виборів.

Застава повертається у випадку, якщо за результатами місцевих виборів кандидат визнається обраним в одномандатних або багатомандатному виборчих округах або визнаний обраним мером.

Українська правда.Київ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ