Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цивільні в Алеппо тікають від бойових дій

Понад 400 людей у ніч на неділю, 27 листопада, утекли з утримуваної повстанцями східної частини Алеппо на територію, яка перебуває під контролем військ сирійського режиму. Про це повідомляє базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини. Водночас, за даними Центру, також сотні людей утекли углиб контрольованої повстанцями східної частини міста з території, яку захопили війська сирійського режиму, повідомляє агентство dpa.

Напередодні сирійські урядові війська просунулися углиб контрольованого повстанцями східного Алеппо. Сили сирійського президента Башара Асада захопили район Ханано на півночі взятої в облогу східної частини міста.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини підтвердив цю інформацію, зауваживши, що за таких умов урядовим військам стане легше захопити і решту контрольованої повстанцями території.

Упродовж ночі на неділю, 27 листопада, у східному Алеппо тривали бої між повстанцями і силами режиму. У заблокованій урядовими військами східній частині міста нині, за приблизними оцінками, перебувають понад 250 тисяч людей в умовах браку води, продовольства  та медичного забезпечення.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ