Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Турчинов: Ми змушені розраховувати тільки на свої оборонні сили

Питання надання Україні сучасної зброї західних партнерів дотепер заблоковане, і це є подразником для РФ, яка зважає тільки на силу.

Про це на прес-конференції повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов, передає кореспондент ЛІГА.net.

"На превеликий жаль, це не можна пояснити логічно, але дотепер - вже третій рік війни - у нас немає військово-технічного співробітництва з нашими партнерами в питаннях поставки сучасної летальної зброї. Це питання заблоковане. Нам відома теза про те, що не варто дратувати Росію. Але я впевнений, що саме відсутність сучасної надточної зброї у нашій армії якраз і є подразником для Росії. Тому що вони рахуються тільки з силою. І ми сьогодні змушені розраховувати тільки на власний потенціал, потенціал нашого оборонного комплексу, щоб у нас були зразки зброї не гірше, а по деяких позиціях і краще, ніж російська зброю", - сказав він.

Турчинов зазначив, що це питання складне, але останнім часом зроблений серйозний прорив в посиленні ракетного потенціалу України.

За його словами, ведеться робота щодо поліпшення бронетехніки, а також по інших позиціях обороноздатності держави.

"Ми ведемо роботи щодо забезпечення армії сучасною зброєю, яке дозволило б дати відсіч будь-яким провокаціям з боку Збройних сил РФ", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ