Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Туристичний потенціал Львівщини представили на конференції у Польща

У місті Ряшів Республіка Польща відбулась конференція в межах відкриття проєкту «Нафтова спадщина діяльності Ігнатія Лукасевича». Метою проєкту є збереження та популяризація історичної спадщини Ігнатія Лукасевича задля збільшення туристичного потоку та зміцнення транскордонного співробітництва Підкарпатського воєводства та Львівської області. Про це інформують в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

Під час конференції обговорили ключові завдання та заходи проєкту, представили ряд презентацій про життя Ігнатія Лукасевича, обговорили, що приваблює туриста, які передумови його розвитку та об‘єкти нафтової спадщини по обидва боки кордону.

На запрошення  співорганізаторів  конференції Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон «Карпати-Україна» в межах програми заходу  виступив заступник начальника управління туризму та курортів Тарас Лозинський. Присутнім на заході він розповів про нафтову спадщину та формування туристичних продуктів.

«Вкотре переконуємось, що Львівщина унікальний туристичний регіон. Поруч із культурним, релігійним, природним туризмом маємо усі ресурси для розвитку промислового. Якщо говорити про об’єкти  промислового туризму то історичні  нафтові копальні у місті Борислав є одним із успішних прикладів. Це єдине місто в світі, яке розміщене на промисловому нафтогазовому та озокеритному родовищі з численними джерелами мінеральних і лікувальних вод. Борислав можна вважати містом-музеєм під відкритим небом яке розташоване на нафтовому родовищі. Тут можна побачити усі можливі варіанти видобутку нафти, зокрема ямки-копанки, нафтові вежі та верстати-гойдалки», - зазначив Тарас Лозинський.

По завершенню проєкту буде випущено туристичний путівник, в якому представлять визначні об‘єкти нафтової спадщини. 

Зазначимо, що проєкт «Нафтова спадщина діяльності Ігнатія Лукасевича» реалізовується в  межах програми транскордонного співробітництва PL-BY-UA 2014-2020.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ