Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тим, кому виповнилося 25-35 років, пенсії може не вистачити

За солідарної системи покоління українців, яким на сьогодні виповнилося по 25-35 років, не отримають високої пенсії. Таку думку висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка, додавши при цьому, що головною причиною їхніх низьких пенсій буде демографічна криза, які відбулася через десятиліття після їхнього народження. Повідомив інформаційний відділ Партії пенсіонерів України

"При солідарній системі тим громадянам, вік яких зараз 25-35 років, не варто розраховувати на високу пенсію. Справа у тому, що вони народилися у 80-их роках, коли відбувся стрибок народжуваності в Україні. А вже через десятиліття, навпаки, - народжуваність рекордно зменшилась. Відтак, утворилась велика прогалина, відновитись після якої так і не вдалося.", - повідомив Микола Кукуріка.

На думку голови Партії Пенсіонерів, коли це покоління йтиме на пенсію, кількість пенсіонерів в рази перевищуватиме число працюючого населення.Тому, щоб забезпечити собі гідну старість, думати потрібно самостійно і робити це вже зараз.

"Це покоління українців має мати особисті активи для гідної пенсії. Необхідно забезпечити себе постіпово заощадженнями, або ж майном, щоб у підсумку не ходити із простягнутою рукою",  - зазначив голова ППУ.

Кукурка також прогнозує, що в рамках солідарної системи вирішити питання високих пенсій буде неможливо апріорі.

"В Україні відбувається постійний спад народжуваності, а у тепереішніх умовах він може  загостритись. Тому у нас кількість пенсіонерів буде постійно перевищувати кількість працюючого населення. Я переконаний, що особливо гостро ми це побачимо вже за декілька років - вже до 2020-го", - підсумував Кукуріка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ