Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч уже 8,6 тисячі мешканців Львова отримали соціальні послуги

Мешканці Львівської громади активно звертаються за різними соціальними послугами. Так, від початку 2024 року соціальні послуги вже отримали 8,6 тисячі осіб. Про це розповіли в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Фото ілюстративне

Зокрема, інформування та консультування отримали майже 2,5 тисячі осіб; натуральну допомогу (організація харчування, пошиття чи ремонт одягу, перукарські послуги, прання, різні ремонтні та інші роботи) – 1,8 тис. осіб; догляд вдома – 1,8 тис. осіб; соціальну адаптацію – 515 осіб.

Окрім того, львів’яни активно звертаються за отриманням компенсацій на догляд – як на непрофесійній, так і на професійній основі. Станом на травень 2024 року з міського бюджету надано компенсацій на догляд на суму 7,7 млн грн, зокрема: догляд на непрофесійній основі – 846 людям на суму 6,9 млн грн (на початку року цю послугу отримували 804 особи); догляд на професійній основі – 44 людям на суму 825,7 тис. грн (на початку року послугу отримували 24 осіб).

«Ефективний соціальний захист – це не лише про виплати, а й розвинена мережа соціальних послуг, які надають з урахуванням особливостей і потреб людей. За умов реалізації принципів адресності та індивідуального підходу, соціальні послуги є ефективним видом соціальної допомоги», наголошує керівник міського управління соціального захисту Олексій Неділя.

За соціальними послугами можуть звернутись люди, які перебувають у складних життєвих обставинах, зумовлених втратою здоров’я, зокрема інвалідністю, похилим віком, бездомністю, скрутним матеріальним становищем, невиконанням батьківських обов’язків, домашнім насильством, торгівлею людьми тощо.

Щоб отримати соціальні послуги або компенсацію за їх надання, слід звернутись до відділів соціального захисту за місцем реєстрації.

До слова, цього року у Львові виплатили соціальних допомог на 593 млн грн, з них майже 67 млн грн – кошти міського бюджету. Водночас цього року уже 269 багатодітних сімей (які виховують четверо і більше дітей) отримали одноразову допомогу на загальну суму 1,5 млн грн, а родини, у яких одночасно народилося троє і більше дітей, отримують кошти щомісяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ