Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тимчасову адміністрацію в АТ «СЕНС БАНК» припинено. Банк перейшов у власність держави

Сьогодні, 23 липня 2023 року, з 9:00 припинено тимчасову адміністрацію в АТ «СЕНС БАНК» (далі – Банк).
Фото: Сенс Банк

Відповідне рішення було прийнято виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таким чином, тимчасова адміністрація в Банку тривала менше трьох діб. На сьогодні держава є повноцінним власником Банку.

«Фонд успішно завершив усі процедури у межах тимчасової адміністрації в банку і передав його акції державі. Було призначено подані Міністерством фінансів та погоджені Національним банком кандидатури членів Правління та Наглядової ради банку, а також підготовлено та укладено договір купівлі-продажу акцій банку. І головне – було забезпечено безперебійну операційну діяльність банку та роботу усіх сервісів для клієнтів. За першу добу тимчасової адміністрації клієнти відкрили депозитних вкладів на суму 330 млн грн, що утричі більше, ніж за попередню добу. Це доказ довіри клієнтів банку до системи гарантування вкладів та держави. Тимчасову адміністрацію припинено, банк продовжує роботу на ринку із новим власником», – повідомила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

Отриманий результат є наслідком скоординованих дій Уряду, Міністерства фінансів України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного депозитарію, депозитарних установ та колективу Банку.

«Перехід банку у власність держави – це важливий крок для забезпечення стабільності його діяльності та захисту інтересів вкладників, кредиторів та клієнтів банку.  Наша команда ставить собі за мету зберегти довіру клієнтів, адже довіра клієнтів є найбільша цінність. І наше головне завдання – подальший сталий розвиток банку», – сказав новопризначений голова правління АТ «СЕНС БАНК» Дмитро Кузьмін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ