Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко стверджує, що нова кримінальна справа проти неї сфальсифікована

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що нова кримінальна справа проти неї є сфабрикованою. Тимошенко розповіла, що має довідки, які свідчать про відсутність зловживань при закупівлі її урядом автомобілів швидкої допомоги для сільських лікарень. Про це вона заявила після чергового допиту в Генпрокуратурі.

Тимошенко наголосила, що висунені обвинувачення написані нашвидкоруч, з точки зору юриспруденції є безграмотними, а також не містять ні суб'єкту злочину, ні події, ні складу злочину.

"Ми будемо продовжувати боротьбу і доводити світу, що все це є політичними репресіями, і там немає жодного складу злочину", - сказала Тимошенко.

Вона також спростувала обвинувачення, про завищення цін на купівлю авто "швидкої допомоги". За словами лідера "Батьківщини", ГПУ має з австрійської сторони довідки-документи, які свідчать про те, що завищення цін не було.

Крім цього Тимошенко повідомила, що слідчі обіцяли завтра, 28 січня, повідомити через її адвоката чи дозволять їй виїхати з робочою поїздкою до Брюсселю. Вона наголосила, що на 28 січня у неї немає повістки до прокуратури.

Нагадаємо, 27 січня Генпрокуратура оголосила про порушення нової кримінальної справи проти Юлії Тимошенко. Її обвинувачують у закупівлі за завищеними цінами автомобілів швидкої для сільських лікарень, внаслідок чого державі було завдано збитків на 67 млн гривень.

За даними ГПУ, ввезені автомобілі використовувалися у передвиборчій кампанії кандидата на пост президента Тимошенко шляхом розміщення на них напису "Програма уряду Тимошенко" та інших агітаційних написів.

Також Генпрокуратура висунула проти Тимошенко обвинувачення за статтею "перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки". Екс-прем'єра звинувачують у нецільовому використанні 180 і 200 млн євро, отриманих Україною від продажу квот на викиди парникових газів в рамках Кіотського протоколу, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ