Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тюльпани у Львові цвістимуть щороку - почесний консул України в Нідерландах

1/3
Цьогоріч у Львові квітнуть тисячі тюльпанів, які місту передали з Нідерландів. Сьогодні до Львова завітав почесний консул України в Королівстві Нідерланди Еміль де Севрен Жаке, за сприяння якого місту й подарували квіти.

Як повідомляють в ЛМР, 125 тисяч тюльпанів 10 різних видів Львову передали ще наприкінці 2022 року. Їх посадили на понад 60 локаціях Львівської громади: на вулицях, у скверах, парках та у приєднаних громадах.

За словами консула Еміля де Севрен Жаке, Нідерланди дуже підтримують Україну. Зокрема, з’явилася ідея передати квіти, які є символом Нідерландів, та в такий спосіб підтримати українців морально.

«У ці важкі часи ми хотіли якось допомогти і підтримати Україну, тому вирішили надіслати квіти. Зараз українці не можуть подорожувати, тож ми привезли трішки Нідердландів до вас. Ми втілили такий проєкт вперше, але маємо ідею робити це щороку і залучати інші компанії», – розповів Еміль де Севрен Жаке.

Він відзначив професійний підхід команди, яка завмалась висадкою тюльпанів у різних локаціях Львова. Каже, найбільше йому сподобались квіти біля оперного театру та на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Побачити результат роботи до Львова приїхав один з постачальників тюльпанів -  власник торгівельної компанії з виробництва тюльпанів Юрій Петричко. Він родом з Львівщини, але вже 15 років працює в квітковій сфері в Нідерландах.

«Я мав таку ідею давно. В мене є навіть мрія зробити великий квітковий парк у Львові. Треба з чогось починати, тому з подачі партнерів, я допоміг втілити цю ідею в життя. Я думаю, це прекрасний початок. Цього року моя компанія поставила 250 тисяч тюльпанів до України, половина з них - у Львові. Наступного року ми плануємо передати ще більше тюльпанів Львову та Україні», – каже Юрій Петричко.

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради кажуть, квіти висаджували так, що коли одні відцвітуть, інші  - лише починатимуть. Загалом тюльпани у Львові цвістимуть ще близько місяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ