Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2005 році експорт товарів зі Львівщини становив 622,2 мільйона доларів США

За даними Держмитслужби України, у 2005 році експорт товарів становив 622,2 мільйона доларів США, імпорт – 933,8 мільйона доларів США. Порівняно з 2004 роком експорт зменшився на 1,6%, або на 10,4 мільйона доларів США, імпорт – на 17 % або на 191,7 мільйона доларів США. Сальдо зовнішньої торгівлі продовжувало залишатись від’ємним і становило 311,6 мільйона доларів США, порівняно з 2004 роком воно зменшилося на 181,3 мільйона доларів США. Про це „Гал-info” повідомили в головному управлінні статистики у Львівській області. 
Географія експорту налічувала 86 країн світу, що на 6 країн менше, ніж у 2004 році. Суттєві обсяги експортованої продукції припадали на Німеччину, Данію, Російську Федерацію, Польщу та Бельгію. Серед товарів, які Львівщина експортувала у 2005 році, переважали текстиль та текстильні вироби, механічне обладнання, машини та механізми, електротехнічне обладнання та їх частини, деревина та вироби з неї, чорні і кольорові метали та вироби з них.
Із 112 країн–імпортерів найбільші обсяги імпорту припали на Польщу, Німеччину, Російську Федерацію та Італію. Значними були обсяги імпорту механічного обладнання, машин та механізмів, електротехнічного обладнання та їх частин, текстилю і текстильних виробів, полімерних матеріалів та пластмаси, чорних, кольорових металів і виробів з них, продукції хімічної промисловості. Зменшення імпорту відносно 2004 року пов’язане з меншими на 88,6 відсотка обсягами надходжень в область паливних ресурсів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ