Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2005 році Львівщину відвідали туристи з 41 країни світу

За 2005 рік у туристичній галузі Львівської області спостерігався зріст за основними фінансово-господарськими показниками туристичних підприємств, а саме: загальна кількість обслужених туристів близько 89 тис. осіб, кількість іноземних туристів — 11 тис. осіб, кількість туристів, які виїжджали за кордон - 35 тис. осіб (цей показник зріс на 24%), кількість внутрішніх туристів - 43 тис. осіб, кількість екскурсантів - 106 тис. осіб (цей показник зріс на 12%), обсяг реалізації туристичних послуг – 51 млн 600 тис. грн, платежі до бюджету - 3 млн грн. Про це „Гал-info” повідомили в управлінні культури та туризму Львівської облдержадміністрації.
В управлінні також розповіли, що аналіз туристичних потоків за видами туризму свідчить, що загальна кількість туристів, які обслуговувалися у туристичних підприємствах Львівщини зменшилася за рахунок скорочення частки іноземних і внутрішніх туристів. Проте дані моніторингу, який проводиться щороку у м. Львові у літній туристичний сезон, свідчать про таке: на території міста щоденно перебувало близько двох тисяч іноземних туристів, з яких 60% - поляки, 20% - туристи з країн-учасниць СНД та інші.
Вітчизняні туристи у 2005 році виїжджали у 43 країни світу, а Львівщину відвідали іноземні туристи із 41 країни світу.
Діяльність туристичних підприємств за 2005 рік свідчить про зріст туристичних потоків та стабілізацію фінансово-господарської ситуації на ринку туристичних послуг. Зокрема, активізувався зріст екскурсійних потоків вітчизняними та іноземними туристами до основних культурних святинь області. Це сприяє залученню міні-інвестицій до окремих історико-архітектурних об'єктів, які занепадають.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ