Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2006 році податківці виявили 34 млн 842 тис. грн легалізованих доходів, здобутих злочинним шляхом

Сума виявлених легалізованих доходів, здобутих злочинним шляхом, по порушених працівниками управління кримінальних справах у 2006 році становить 34 млн 842 тис. грн – про це «Гал-info» повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ДПА у Львівській області.
У минулому році заходами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Львівській області викрило діяльність трьох „конвертаційних” центрів та 10 “фіктивних” суб’єктів підприємницької діяльності, за матеріалами та безпосередньою участю працівників управління у 2006 році порушено чотири кримінальні справи, з них, за ознаками злочину, передбаченого ст. 209 ККУ, – 2, за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 ККУ, – 1, за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 ККУ, – 1.
З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, а саме, стягнення в дохід держави безпідставно отриманих коштів, подано 11 позовних заяв в суди про визнання недійсними установчих документів та визнання недійсними угод, укладених з контрагентами, а також з метою відшкодування завданих державі збитків по порушених кримінальних справах у 2006 році вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 1 млн 919 тис. грн.
У ході проведення обшуків по даних кримінальних справах вилучено 60 тис. грн. та чотири печатки підприємств з ознаками фіктивності, які приєднані в якості речових доказів. Вилучено та накладено арешт на товарно-матеріальні цінності, прихідні документи на які були оформлені від фіктивного СПД, задіяного в ланці конвертаційного центру, на суму 700 тис. грн.
Загалом, працівниками управлінням протягом 2006 року було направлено в ДПА України для поповнення Банку даних 90 повідомлень про виявлені сумнівні фінансові операції, загальна сума яких становить 1 млрд 10 млн 383 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ