Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2018 році прожитковий мінімум зросте щонайменше на 10-12%, - Розенко

У Державному бюджеті на 2018 рік передбачене зростання прожиткового мінімуму на 10-12%. Про це в інтерв’ю тижневику «Аргументи і факти» розповів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомив Урядовий портал.

«У Держбюджеті-2018 зафіксована наша «програма мінімум»: за рік прожитковий мінімум зросте на 10-12%, а від нього залежить більше 80 видів соціальних виплат», - сказав він.

Павло Розенко також наголосив на подальшому зростанні заробітних плат протягом року. «У 2017 році влада зважилася на серйозний крок - одномоментне підвищення «мінімалки» більш ніж удвічі - до 3200 грн. В цьому році ми пішли ще далі, піднявши з 1 січня 2018 р мінімальну зарплату на 17%, до 3723 грн, на 25% підвищили зарплати вчителям, у ході медичної реформи відбудеться зростання зарплат лікарів», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

За його словами, за підсумками першого кварталу цього року Уряд розгляне можливість чергового підвищення мінімальної зарплати. «Під час розгляду Держбюджету-2018 Президент України запропонував за підсумками першого кварталу розглянути питання збільшення мінімальної зарплати до 4100 грн. Я підтримую цю ідею і переконаний, що у нас для цього будуть всі можливості», - підкреслив Павло Розенко.

Він також додав, що середня заробітна плата в жовтні-листопаді 2018 року може перевищити 10 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ