Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Уряд зробив перші кроки для значного підвищення прожиткового мінімуму

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 грудня схвалив законопроект, що передбачає відв’язку частини виплат від розміру прожиткового мінімуму.

“Ініціатива дозволить наблизитися до стратегічної мети Уряду – підвищення розміру прожиткового мінімуму до фактичного рівня. Зараз є різні підходи до визначення суті “фактичного прожиткового мінімуму”. І ми будемо рухатися до того, щоб він становив не менше 30-40% від розміру середньої заробітної плати. Тобто ми орієнтуємося для різних категорій населення на 3-4 тис. грн. А це – збільшення майже у два рази!” - прокоментувала Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

За словами очільниці відомства, суть реформи полягає у відв’язці розміру посадових окладів “бюджетників”, а також розміру штрафів за адміністративні та кримінальні правопорушення від прожиткового мінімуму.

Як наголосила Юлія Соколовська, реформа механізму застосування прожиткового мінімуму дозволить:

- створити передумови для суттєвого підвищення прожиткового мінімуму;

- надавати допомогу тим, хто її реально потребує.

“Насамперед, це відчують на собі ті категорії населення, для яких соціальні виплати (які залежать від прожиткового мінімуму) є основним джерелом існування. Якщо ми говоримо про зміну у визначенні посадового окладу, то це стосується працівників бюджетної сфери, працівників державних органів, суддів та військовослужбовців”, - додала Юлія Соколовська.

При цьому Міністр соціальної політики додала, що впровадження ініціативи залежить від позиції Верховної Ради, яка має проголосувати за законопроект. “На 18 грудня уже призначені парламентські слухання з цього питання і ми будемо працювати з депутатським корпусом, аби змінити якість життя українців на краще”, - резюмувала Юлія Соколовська.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, схвалили законопроєкт, який дозволить у подальшому підвищити прожитковий мінімум.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ