Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У 2018 році українцям можуть скасувати візи ще до десятка країн

Міністерство закордонних справ працює над запровадження безвізового режиму з країнами так званого шенгенського "білого списку", тобто тими, громадяни яких мають право на безвізовий в'їзд до Євросоюзу, - Дзеркало тижня.

Загалом в списку запланованої лібералізації візового режиму на 2018 рік більше десяти країн. Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"Ми розраховуємо на результат ближчим часом. Ми робимо все можливе, щоб досягнути "цифри 100", яку назвав президент – тобто щоб українці з біометричними паспортами змогли подорожувати без віз до 100 країн світу. І цього реально досягнути", – зазначив дипломат.

За його словами, що стосується "білого шенгенського списку", то переговори тривають із усіма країнами. Зокрема, мова йде про переговори з державами Перської затоки – це Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман і Саудівська Аравія. Крім того, за його словами, МЗС ставить на меті взаємне скасування візових вимог з Колумбією, Уругваєм та Перу.

"Є проекти угод про безвіз із Багамськими островами, Вануату, Кірибаті, Маршалловими островами, Палау, Самоа, Соломоновими островами, Тринідадом і Тобаго. Із держав, більших за розміром – Мексика, Таїланд", - зазначив Погорельцев.

Дипломат уточнив, що не у всіх випадках йдеться саме про безвіз. Наприклад, з Катаром йдеться про варіант отримання візи по прибуттю, в аеропорту.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ