Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Бахмуті росія зазнала втрат в 5 разів більше ніж Україна - оцінка НАТО

За оцінками розвідки НАТО, на кожного українського солдата, який загинув, захищаючи Бахмут, російські війська втратили щонайменше п'ятьох.

Про це пише CNN з посиланням на військового представника НАТО.

За словами джерела, співвідношення п'ять до одного є обґрунтованою оцінкою, яка базується на даних розвідки. Попри сприятливе співвідношення, він також додав, що Україна зазнає значних втрат, захищаючи місто.

У CNN зазначили, що в Україні неодноразово заявляли, що росіяни зазнали великих втрат під час спроби захопити Бахмут.

"Наші захисники завдали противнику значних втрат, знищили велику кількість техніки, примусили до бою кращі штурмові підрозділи Вагнера і знизили наступальний потенціал ворога", — заявив  командувач Східного угрупування військ, генерал-полковник Олександр Сирський після візиту до Бахмута в неділю.

Інститут дослідження війни також заявив, що зусилля росії щодо захоплення Бахмута значно погіршили її здатність до подальших наступальних дій.

"російські військові, ймовірно, будуть намагатися підтримувати будь-які подальші наступальні операції протягом декількох місяців, що дасть Україні шанс перехопити ініціативу", — йдеться у повідомленні Інституту в понеділок, нагадують журналісти.

Нагадаємо, нещодавно президент Зеленський та головнокомандувач Збройних Сил України Залужний не могли дійти згоди щодо ситуації у Бахмуті, однак пізніше президент повідомив, що оборона надалі триватиме. 

Пекельний Бахмут: Зеленський і Залужний мають розбіжності щодо оборони міста

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ