Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Білій Церкві пройшла акція протесту проти захмарних тарифів

15 лютого в Білій Церкві понад 1000 осіб вийшли на акцію протесту з вимогою скасувати "захмарні "тарифи і "космічні" штрафи для підприємців. Учасники акції підготували відповідну резолюцію мітингу. Про це повідомив "Лівий берег" з посиланням на РБК-Україна.

Зокрема, в протесті взяли участь пенсіонери, представники малого та середнього бізнесу, чорнобильці, учасники бойових дій в Афганістані. Мітингувальники висловили своє обурення тим, що "нинішнє керівництво держави своїми непрофесійними, антинародними і злочинними діями зруйнувало позитивні очікування народу України".

За результатами мітингу була прийнята резолюція з вимогами до президента, Верховної Ради та Уряду України переглянути наявні тарифи на комунальні послуги, знизити їх до економічно обґрунтованого рівня. Так, серед вимог - негайно скасувати "фантастичні" штрафи (96000 - 320 000 грн) для підприємців, а також підвищити розмір мінімальної пенсії до 3000 грн, не допустити підвищення пенсійного віку.

Місцеві жителі також вимагали не допустити руйнування системи охорони здоров'я, зокрема, повернути швидку допомогу, а також категорично висловилися проти можливості продажу земель сільськогосподарського призначення. Крім того, в резолюції мітингу міститься вимога виправити "катастрофічну ситуацію", яка склалася з прийняттям бюджету на 2017 рік, змін до Податкового кодексу України, інші "антибізнесові закони", ухвалені Верховною Радою за ініціативою уряду в кінці 2016 року, які призвели до значного посилення "податкового тиску, перш за все, на представників малого та середнього бізнесу".

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ