Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна на порозі житлово-комунального колапсу, - «Наш край»

«Наш край» закликає Уряд негайно загальмувати зростання тарифів: Україна на порозі житлово-комунального колапсу.

Як зазначив в коментарі голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин, замість того, щоб реформувати ЖКГ влада робить усе, щоб збіднілі українці ставали ще біднішими. Результат такої політики – стабільне зростання заборгованості українців зі сплати житлово-комунальних послуг.

На кінець вересня цього року заборгованість склала рекордні 38,2 млрд грн! Це на 5,9 млрд грн більше, ніж на початку року.

Згідно із даними Держстату структура заборгованості за житлово-комунальні послуги така:

  • 16,8 млрд грн за постачання природного газу;
  • 10 млрд грн за опалення та гарячу воду;
  • 4 млрд грн за утримання будинків та прибудинкових територій;
  • 3,8 млрд грн за постачання електрики;
  • 3 млрд грн за холодну воду та водовідведення;
  • 0,6 млрд грн за вивезення побутових відходів;

Але влада цього ніби не помічає і ухвалює рішення про нову ціну на природний газ для громадян, яка зросла на 23,5%. Чиновники вже пообіцяли, що тарифи на опалення будуть перераховані та збільшяться вже із грудня нинішнього року, що, звісно ж, призведе до ще більшого зростання неплатежів за житлово-комунальні послуги.

"Цю боргову яму влада копає ще й зростанням заборгованості зі сплати заробітної плати, яка на початку жовтня сягнула 2,9 млрд грн, при цьому розмір реальної зарплатні за вересень знизився на 1,2%!

Зрозуміло, що заборгованість в житлово-комунальній сфері буде зростати, а народ – бідніти. Влада впевнено штовхає ЖКГ до колапсу. Бідним вже нема чим платити багатим", - зокрема зазначив Орест Матвіїниш.

Партія «Наш край» вважає критичною цю ситуацію! Реальні доходи людей не зростають так швидко, як розповідає Уряд.

Чергове підвищення цін на газ та тепло призведе до відповідного зростання боргів та до соціальної напруги в країні. Українці вже не спроможні платити навіть за нинішніми цінами.

«Наш край» закликає Уряд припинити підвищувати тарифи та працювати на зниження заборгованості в ЖКГ і зростання доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ