Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Білорусь прилетіли 3 надзвукові винищувачі МІГ-31, що можуть переносити гіперзвукові ракети

У Білорусі 16 жовтня зафіксували три надзвукові винищувачі-перехоплювачі МІГ-31, які сіли на аеродром у Мачулищах.
Міг-31

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" вранці 18 жовтня.

Моніторингова група встановила, що це нестандартний Міг-31, а спеціальна їхня модифікація Міг-31К. Як пояснюють фахівці, ця модель винищувачів здатна нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинжал" і запускати їх на відстані 2000 км.

"Не виключено, що разом із Міг-31К до Білорусі привезли й гіперзвукові ракети "Кинжал". Справа в тому, що того ж дня, 16 жовтня, на аеродром "Мачулищі" з РФ прилітали три військово-транспортні літаки Іл-76 ВКС РФ (RF-86902, RF-76722, RF-76724), які цілком могли привезти ракети для запусків з МІГ-31К", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на відміну від стандартних Міг-ів, у цій моделі споживача також збільшений запас палива і встановлена спеціальна апаратура зв'язку.

Як зазначають "Беларускі Гаюн", не виключено, що разом з Міг-31К в Білорусь привезли і гіперзвукові ракети «Кинжал». Річ у тому, що в той же день, 16 жовтня, на аеродром «Мачулищі» з РФ прилетіли три військово-транспортних літаки Іл-76 ВКС РФ, які цілком могли б везти ракети для запусків з Міг-31К.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ