Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Білорусі тривають стихійні акції протесту

У Вітебську та Орші люди знову вийшли на площі на стихійні мітинги, відомо про затримання. Про це повідомляє TUT.by.

"У Вітебську в неділю знову пройшла несанкціонована владою акція. Люди не висували жодних вимог, але обговорювали економічні проблеми та політичну обстановку в країні. У стихійному мітингу брали участь приблизно 100 осіб", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що, як і вчора, під час акції, присвяченій святкуванню Дня Волі, до жителів Вітебська вийшли начальник відділу охорони правопорядку УВС Вітебського облвиконкому Олександр Калиновський і заступник голови міськвиконкому Петро Підгурський. Вони попередили городян, що захід на площі Перемоги не дозволений міською владою і запропонували їм розійтися. Підгурський, як і напередодні, запросив усіх охочих на бесіду до міськвиконкому.

За інформацією видання, ситуацію контролювали співробітники міліції у формі і цивільному одязі. Біля площі Перемоги стояли автозаки.

"Під час акції затримали правозахисника Павла Левінова. Пізніше - і правозахисника Леоніда Свєтіка", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляється, 26 березня у Вітебську затримали журналіста Костянтина Мордвінцева та активістку Ірину Третьякову.

"Вулична акція пройшла сьогодні і в Орші, тут на площу вийшли приблизно 100 осіб. Затримали редактора місцевого сайту orsha.eu Ігоря Казмерчака", - повідомляє БАЖ.

У Полоцьку в ізоляторі тимчасового тримання перебуває правозахисник Юрій Бєльський, затриманий 25 березня. Таку інформацію наводить "Наша ніва".

Як повідомлялося, 25 березня, після акції на честь Дня Волі, в обласному центрі затримано щонайменше 7 осіб: члени партії БНФ Христофор Желяпов, Леонід Автухов, троє журналістів та двоє молодих городян.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ