Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Бостоні помер 11-річний хлопчик, що постраждав у пожежі на Львівщині

Учора ввечері, 6 березня, у лікарні Бостона помер 11-річний Андрійко Царинський, який постраждав від пожежі 4 лютого у Сколівському районі. Про це Гал-інфо повідомили в Головному управлінні охорони здоров’я Львівської ОДА.

Нагадаємо, 4 лютого на Львівщині сталася пожежа, у якій загинули дві особи – мати і бабуся, ще четверо осіб постраждали, зокрема, троє дітей. Згодом двоє дітей та їхній дідусь померли у лікарні через «значну площу та глибину ураження поверхні тіла та дихальних шляхів, незважаючи на проведене інтенсивне лікування». Вижив тільки 11-річний хлопчик Андрійко, якого транспортували спецлітаком у Бостон. Переліт обійшовся у 101 тис. доларів США. Лікування американські медики проводили своїм коштом.

У Бостоні провели кілька операцій з видалення ураженої шкіри. Також проперували шлунок, в якому відкрилася виразка шлунка. Рани були закриті кріоконсервованою шкірою, аналогів якої в Україні немає. Стан хлопчика весь цей час залишався стабільно важким.

Як стало відомо Гал-інфо, дитина померла від важкої опікової хвороби. Напередодні констатувалося, що критична ситуація минула, спостерігалась позитивна динаміка, хлопчик протягом двох днів контактував з оточуючими, потискав руку, реагував на те, що йому говорили. Дитина перебувала під дією снодійного і знеболюючого. Причини смерті будуть викладені у листі, який надійде з клініки до органів влади Львівщини.

Також відомо, що дитина, крім опіків, ще й отримала обмороження, перебуваючи після пожежі довший час на вулиці,

Тіло Андрійка доставлять в Україну протягом тижня, всі видатки бере на себе Бостонська клініка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ