Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Британії заявили про завершення епохи відносин росії та НАТО

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила про кінець епохи взаємодії НАТО та росії. Вона закликала партнерів посилити санкції проти рф та надати зброю Україні, щоб гарантувати поразку путіна.
Ліз Трасс, фото з відкритих джерел

Як повідомляє Громадське з посиланням на Evening Standard та CNN, про це міністерка заявила під час вечері з головами МЗС країн НАТО у Брюсселі,

"Основоположний акт Росія–НАТО мертвий. Настав час відмовитися від застарілого підходу до поводження з росією", - сказала Ліз Трасс.

Акт підписали у 1997 році. У ньому йдеться, що НАТО та росія не вважають одне одного супротивниками. Трасс зазначила, що потрібен новий підхід до європейської безпеки.

Також вона наголосила, що НАТО не може допустити "вакууму безпеки" на східних кордонах альянсу та має переосмислити підтримку країн, які потрапили в мережу російського впливу. Ідеться про Грузію, Молдову, Швецію та Фінляндію.

Трасс застерегла від надмірних сподівань щодо відходу російських військ від Києва та півночі України, адже сили росії перегруповують у східних регіонах. Крім того, з'являються деталі злочинів російських військ у Бучі та інших раніше окупованих містах на Київщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ