Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Брюсселі розпочався екстрений саміт ЄС щодо мігрантів

Лідери ЄС почали екстрений саміт щодо мігрантів у Брюсселі. Про це повідомили ЗМІ.

Зустріч відбувається на тлі гострих суперечок щодо розташування додаткових 120 тисяч шукачів притулку з Близького Сходу в країнах Євросоюзу.

На саміті планують обговорювати посилення кордонів і допомогу сусіднім із Сирією країнам, звідки прибувають багато мігрантів.

Лідери ЄС також мають затвердити узгоджені напередодні квоти щодо розселення мігрантів. Рішення щодо них було не одноголосним, хоча більшість міністрів внутрішніх справ країн-членів Європейського союзу і схвалили його.

Але проти виступають Румунія, Чехія, Словаччина та Угорщина.

Проти участі у схемі виступила також Велика Британія, яка натомість запропонувала власний план щодо переселення людей безпосередньо з таборів для біженців поруч із сирійським кордоном.

"Ми повинні робити більше, аби стабілізувати країни і регіони, з яких ці люди прибувають", - заявив британський прем'єр Девід Кемерон, прибувши на зустріч.

Він також заявив, що Британія додатково виділить понад 150 тисяч доларів на розв'язання проблем біженців.

Водночас голова Європейської ради Дональд Туск закликав запропонувати "конкретний план" для безпеки зовнішніх кордонів ЄС "замість аргументів і хаосу, які ми спостерігали в останні тижні".

А президент Литви Даля Грібаускайте сказала, що ситуацію, яка склалася, спричинив "не брак європейської єдності, а брак європейської мудрості".

Як повідомлялося, раніше Чехія, Словаччина, Угорщина та Румунія голосували проти рішення міністрів внутрішніх справ країн ЄС щодо перерозподілу 120 тисяч біженців.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ