Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Брюсселі відбулась зустріч у форматі "Друзі України в ЄС + Україна"

18 лютого 2019 року в Брюсселі Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у міністерському засіданні ʺДрузі України в ЄС + Українаʺ на рівні глав зовнішньополітичних відомств держав-членів ЄС.

Інституції ЄС на заході представляли Високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні та Комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Хан. Зустріч була організована за підтримки Міністра закордонних справ Данії Андерса Самуельсена і відбулася перед засіданням Ради ЄС у закордонних справах, під час якого запланована дискусія щодо України.

Павло Клімкін поінформував учасників зустрічі про прогрес України у впровадженні ключових реформ, безпекову ситуацію на сході України, наслідки російських агресивних дій в акваторії Азовського моря та незаконної тимчасової окупації Криму.

Міністр висловив вдячність державам-членам ЄС за послідовну підтримку України і єдність ЄС у питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Він привітав досягнення політичної домовленості щодо запровадження ʺазовського пакетуʺ санкцій ЄС та відзначив важливість подальшого посилення  політичного і санкційного тиску на Росію з метою звільнення українських моряків та політв’язнів.

Глава зовнішньополітичного відомства України позитивно оцінив  нещодавній візит оціночної місії ЄС до Приазов’я та висловив сподівання на швидке ухвалення рішень щодо реалізації нових інфраструктурних та соціально-економічних проектів ЄС на підтримку цього регіону, який страждає від наслідків економічної блокади з боку РФ.

Окрема увага під час дискусії була присвячена підготовці до президентських і парламентських виборів в Україні та перспективам посилення співпраці Україна – ЄС у контексті забезпечення цілісності виборчих процесів від зовнішнього втручання. Учасники засідання детально обговорили шляхи подальшої підтримки нашої держави у протидії збройній агресії Російської Федерації.

З боку керівництва ЄС та держав-членів було відзначено успішність масштабних перетворень, які відбулися в Україні після Революції Гідності та наголошено на незмінній підтримці нашої держави у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також продовження програми реформ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ