Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Брюсселі визначились із датою наступної Ради асоціації Україна-ЄС

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель напередодні в Брюсселі зустрівся з українським прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Про це інформує УНН з посиланням на заяву за підсумками зустрічі.

“Вони домовилися провести наступну Раду асоціації Україна-ЄС у березні наступного року. Під час зустрічі верховний представник Боррель і прем’єр-міністр Шмигаль обговорили також підготовку до саміту Східного партнерства, який відбудеться 15 грудня у Брюсселі”, - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що на зустрічі сторони обговорили ситуацію з безпекою вздовж східного кордону України і в незаконно анексованому Криму у зв’язку з триваючими пересуваннями і нарощуванням російських сил.

Боррель заявив про тверду і рішучу підтримку України з боку ЄС перед будь-якою подальшою агресією проти її територіальної цілісності і суверенітету.

Також Боррель поінформував про тісну координацію ЄС з ключовими міжнародними партнерами з цього питання і підкреслив поточну роботу блоку з надання допомоги Україні у підвищенні її стійкості.

Він також нагадав, що Україні необхідно працювати над можливостями, які пропонує Угода про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема, в галузі правосуддя та верховенства закону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ