Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У будинку на вул. Любінській, 91 встановили нові ліфти

На вулиці Любінській, 91 управлінням житлово-комунального господарства було повністю замінено чотири ліфти. На купівлю ліфтів виділено 600 тисяч гривень.
За словами заступника начальника управління Івана Квика, повна заміна ліфтів у будинку у Львові проводиться вперше. У травні було проведено тендер, за результатами якого фірма, яка склала найменший кошторис, отримала замовлення – ПП „Віднова”. 31 жовтня роботи мали бути завершені, проте через низку об’єктивних причин вони будуть відтерміновані ще на 10 днів. Встановлення одного ліфта коштує 125 тисяч гривень. Загалом встановлення чотирьох ліфтів обійшлося у 560 тисяч гривень.

Однією з проблем, яка виникала при встановленні ліфтів, – потреба розширення на 5-7 сантиметрів шахти. За кожен день відтермінування робіт фірма „Віднова” платитиме 125 гривень. Гарантійний термін експлуатації – 25 років.
На запитання, чому було відтерміновано роботи, директор ПП „Віднова” Йосип Кисіль зазначив, що за 10 днів ліфти будуть готові до експлуатації, якщо місто пришвидшить укладення угоди про будівельні роботи для розширення шахт. Також однією з причин відтермінування було те, що ліфти для встановлення замовлялися в Києві по 88 000 грн, проте реально за них хотіли 146 000 грн, тому довелося шукати іншого виробника, оскільки не вкладалися в кошторис: „Я був змушений їхати за кордон, щоб замовити нове обладнання. Для його виготовлення треба було чекати ще два місяці, окрім того, були деякі проблеми з грішми, оскільки міська рада не погодилась видати аванс, а ті виробники, в яких я замовляв, вимагали передоплати. Все обладнання є польсько-італійської фірми, зокрема кабінки виготовляли поляки, електроніка – італійська. Один такий ліфт коштує 16 000  євро, 46-48 тисяч гривень коштує його встановлення”.
Усього у Львові є 1835 ліфтів. Їх обслуговують „СРБУ Львів-Ліфт” – 56 ліфтів, ПП „Майстер-Роз” — 304 ліфти, ПП. „Компанія Астра” – 266 ліфтів. Понад 500 ліфтів відпрацювали 25-річний термін експлуатації і потребують капітального ремонту, модернізації або заміни. На 2006 рік в бюджеті Львова передбачено 2 млн 500 тис. грн на виконання „Програми тезнічної експертизи, модернізації, ремонту, заміни та диспетчеризації ліфтів у житлових будинках, які є у власності територіальної громади Львова на 2004-2008 роки”. Цього року заплановано провести модернізацію та капітальний ремонт 57 ліфтів та заміна 4. На технічну експертизу 80 ліфтів у Франківському районі виділено 88 тисяч. Окрім того, за словами Івана Квика, у Залізничному районі є проблема з 12 ліфтами, які ще влітку цього року було спалено зловмисниками. На їх ремонт і відновлення потрібно 700 тисяч гривень.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ