Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Буському районі відремонтували школу

У четвер, 24 вересня, у селі Андріївка Буського району, що на Львівщині, відбулося урочисте відкриття школи, яку відремонтовано завдяки україно-німецькому проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури". Захід відбувся за участі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У навчальному закладі повністю замінено покриття шиферного даху на металочерепицю, встановлено нове сучасне енергозберігаюче опалення, замінено котли і насосне обладнання в котельні. Окрім цього, за фінансової підтримки колишнього випускника школи, а нині успішного бізнесмена, утеплили фасад на 440 тис грн. Усі роботи мешканці села виконали самостійно, без залучення будівельних організацій.

Олег Синютка високо оцінив результати співпраці громади села з закордонними партнерами щодо реалізації мікропроекту. "Це дало можливість залучити при співфінансуванні півтора мільйона гривень та провести значний комплекс робіт для відновлення школи", - зазначив керівник області.

Довідка.

У 2014-2015 навчальному році школа у селі Андріївка стала учасником проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури" за підтримки Українського фонду соціальних інвестицій. Даний проект на 80% фінансується урядом Німеччини через німецький банк розвитку КFW, впроваджує мікропроекти на рівні сіл та маленьких міст і передбачає проведення ремонтно-будівельних робіт, придбання обладнання, проведення навчання та консультаційних послуг для громад. Реалізовуються вони на базі об'єктів соціальної сфери – шкіл, дитячих садочків, амбулаторій, ФАПів, народних домів, бібліотек і водоводів.

Роботи в школі с. Андріївка профінансовані на 80% (1 млн 200 тис грн) за рахунок проекту. Ще 300 тис грн додали органи місцевого самоврядування та громада села.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ