Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Буську дитина, позбавлена батьківського піклування, знайшла родину

У Буському районі у дитячий будинок сімейного типу влаштували на виховання та спільне проживання дитину, позбавлену батьківського піклування.

Як інформують у службі у справах дітей Львівської ОДА, станом на сьогодні, сім’я вже виховує одну рідну та 8 прийомних дітей.

"Сподіваюся, що батьки-вихователі подарують свою любов, тепло та сімейний затишок дітям, які того потребують", -  повідомив начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис.

Зараз у Буському районі  функціонує 3 дитячих будинки сімейного типу та 3 прийомних  сім’ї в яких виховується  28 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, у селі Наварія, що на Пустомитівщині, на стадії завершення будівництво дитячого будинку сімейного типу. У ньому проживатимуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

"Загальна кошторисна вартість об’єкту становить понад 4 мільйони 300 тисяч гривень. На даному етапі підрядна організація здійснює озеленення території, а також завершує очисні споруди. Цей дитячий будиноксімейного типу - четвертий новозбудований на території Львівської області", - зазначив т.в.о. керівника управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації Павло Терех. 

Відкриття ДБСТ планують уже цього року. Станом на сьогодні, триває пошук батьків-вихователів. 

"Метою   створення   дитячого   будинку  сімейного  типу  є забезпечення належних умов  для  виховання  в  сімейному  оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий   будинок   сімейного  типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування", - додав Володимир Лис.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку.

Якщо ви сім’я, або особа, маєте досвід виховання дітей і бажаєте подарувати своє тепло дітям, які залишились без батьківської опіки та стати батьками-вихователями звертайтеся до служби у справах дітей обласної державної адміністрації за телефоном (032) 235-44-56 та Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (032) 261-09-42.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ