Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Чехії заявили, що перевірки зерна, м'яса та яєць з України не виявили жодних невідповідностей

Перевірки чеськими контролюючими органами зерна, м'яса та яєць з України не виявили жодного невідповідного зразка.
Фото ілюстративне: AgroPortal

Про це заявив міністр сільського господарства Зденек Некула, пише "Європейська правда" з посиланням на Ceske Noviny.

Міністр наголосив, що у Чехії немає підстав для заборони імпорту сільськогосподарських продуктів з України, як це зробили Польща, Словаччина та інші країни.

Некула пояснив, що кожен зразок імпортованих харчових продуктів аналізується на наявність понад 400 залишків діючих речовин. В основному це тести на наявність мікотоксинів або залишків пестицидів, а також всі зразки перевіряються на наявність важких металів, таких як свинець або кадмій.

Міністерство сільського господарства заявило, що інтенсивні перевірки триватимуть і надалі. Вони також будуть зосереджені на молочних продуктах.

Некула також зазначив, що Чехія повністю забезпечує себе зерновими та експортує значну частину своєї продукції. Торік, за його словами, Чехія виробила 160 відсотків своїх внутрішніх потреб у зерні.

Нагадаємо, Румунія оголосила про запровадження на кордоні перевірок сільськогосподарських товарів, які ввозяться з України.

Минулого тижня Словаччина заборонила обробку імпортованого з України зерна після того, як у партії пшениці "було підтверджено наявність пестициду, який не дозволений в ЄС і має негативний вплив на здоров'я людини".


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ