Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

У Чернівецькій області оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус

У Чернівецькій області починаючи з суботи, 14 березня, запровадили надзвичайну ситуацію на всій території області задля боротьби з коронавірусом.

Про це заявив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук, пише Громадське.

«Ми вже маємо другий підтверджений випадок інфекції у нашій області. І тепер це не тільки на території міста Чернівці, а й в одному з районів нашої області. Це спонукає і дає нам підстави для того, щоб ввести надзвичайну ситуацію на території Чернівецької області», — заявив він.

«Ми повинні з вами усвідомити, що ефективний захід — це максимально соціально відповідальна поведінка в ізоляції і недопущення масового скупчення населення на обмеженій території», — наголосив Осачук.

Він закликав усіх мешканців області максимально залишатися вдома. 

У зв’язку з надзвичайною ситуацією в області до 3 квітня будуть діяти обмеження на роботу гіпермаркетів, супермаркетів, ринків і торгових центрів, за винятком продуктових секторів. Крім цього з 14 березня в області обмежать рух маршрутних автобусів.

«Ми закриваємо роботу усіх ринків, за винятком лише продуктових секторів. Продукти повинні бути доступні. Всі інші — будівельні гіпермаркети, супермаркети, торговельні центри — повинні також зрозуміти, що йдеться про життя і здоров’я людей. Тому до 3 квітня прошу вас солідарності», — зазначив голова ОДА.

В Україні наразі відомо про три випадки зараження коронавірусом, один із них летальний — 13 березня від коронавірусу померла 71-річна пацієнтка з Радомишля на Житомирщині. Вона стала першою жертвою коронавірусу серед українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ