Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля берегів Туреччини у Чорному морі потонули понад 20 мігрантів

Внаслідок аварії судна з мігрантами біля берегів Туреччини у Чорному морі, яка сталася в ніч на п'ятницю, 22 вересня, за останніми даними, потонула щонайменше 21 особа, ще 9-ьох вважають зниклими безвісти, - DW.

Раніше повідомлялося про 15 загиблих та 15 зниклих безвісти.

Як зазначили в береговій охороні Туреччини, минулої ночі під час шторму в Чорному морі риболовецький човен зазнав аварії та затонув. На судні перебували близько 70 мігрантів, переважно з Іраку, 38 людей вдалося врятувати. Аварія сталась біля берегів турецької провінції Коджаелі, що на схід від Стамбула.

Поки достоменно невідомо, звідки саме відплив човен та куди він прямував. Найімовірніше, ним намагалися переправити мігрантів до Румунії, інформує агенція AFP.

На території Туреччини перебувають близько 3,5 мільйона біженців з Сирії, Іраку та інших країн. Упродовж 2015-го та 2016 років сотні тисяч мігрантів прибули до Греції з Туреччини, перепливши Егейське море. Проте після укладення угоди щодо біженців між Євросоюзом та Туреччиною на початку 2016 року цей маршрут став практично закритим. З того часу все більше мігрантів намагаються дістатися берегів Європи Чорним морем.

Влада Румунії побоюється, що Чорне море може стати альтернативним маршрутом для мігрантів до Європи. Минулого тижня берегова охорона країни врятувала у морі близько 150 мігрантів з Іраку. За даними агенції Anadolu, за період з середини серпня до початку вересня цього року в Чорному морі було врятовано 834 мігранти та затримано десятеро осіб, які займались незаконним перевезенням людей цим маршрутом.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ