Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Чорному морі стартують навчання НАТО

Військово-морські сили восьми держав візьмуть участь в навчаннях НАТО "Щит моря", в ході яких будуть відпрацьовані стандартні методи відбиття повітряних, підводних і наземних атак. Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил Румунії.

У навчаннях будуть задіяні 2,8 тис. військовослужбовців з Болгарії, Канади, Греції, Румунії, Іспанії, США, Туреччини та України, 16 надводних кораблів, один підводний човен і десять літаків.

Навчання пройдуть з 1 по 10 лютого в східній частині акваторії Чорного моря на площі в 80 тис. кв. км.

"Координацію ходу навчань буде здійснювати командувач румунським флотом, а фрегат "Король Фердинанд" забезпечить керівництво військово-морської групи, що складається з міноносця, чотирьох фрегатів, підводного човна, шести літаків іноземних партнерів, а також 11 суден і чотирьох літаків, що належать Румунії", - йдеться в повідомленні.

З 3 по 5 лютого заплановано прибуття в румунський порт Констанца іспанського і канадського фрегатів "Альмиранте Хуан де Борбон" і "Сент-Джонс", що входять до складу Другої групи постійної готовності об'єднаних військово-морських сил НАТО.

У порт також зайде есмінець ВМС США "Портер", оснащений системою протиракетної оборони "Іджіс", турецький підводний човен і фрегат "Фатіх", а також один болгарський фрегат.

Військово-морський флот Туреччини представить два фрегата, два корвети, два ракетних корвети, два тральщика, два кораблі, оснащені ракетами з рухомим стартом.

З повітря морської групи будуть підтримувати американський літак-розвідник, турецький патрульний літак, два винищувачі Військово-повітряних сил Румунії МіГ-21, а також румунський вертоліт для евакуації поранених.

Україна і Греція направлять на навчання військовослужбовців своїх ВМФ.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ