Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чортківській міській лікарні звільнять майже сотню працівників

Міська рада Чорткова на Тернопільщині прийняла рішення скоротити кількість працівників центральної лікарні міста у зв'язку з браком коштів на утримання установи.
фото з Вікіпедії

Про це пише ресурс Т1.

Загалом звільнять 96 людей. 

У кардіологічному відділенні медзакладу, за попередньою інформацією без роботи залишаться 13 працівників. До того ж це відділення планують об’єднати із ендокринологічним.

Пацієнти стурбовані, бо хвилюються, аби через скорочення працівників кардіологічне відділення зовсім не закрили. Тоді хворим доведеться їздити аж у Заліщики.

Керівництво медзакладу пояснює, що вимушене зробити оптимізацію, адже у лікарні немає коштів. Цього року  установа отримала від Національної служби здоров’я України на 49 мільйонів гривень менше, ніж у 2020-му. Тож не вистачає 11 мільйонів, аби виплатити зарплати медичним працівникам. І з міського бюджету виділили додатково майже 5 мільйонів, аби оплатити комунальні послуги.

Як зазначив т. в. о. заступника головного лікаря КНП «Чортківська центральна міська лікарня» Чортківської міської ради Олега Майданика. На його думку, ці проблеми виникли через те, що створена система фінансування Охорони здоров’я через НСЗУ.

У міськраді пояснили, що недофінансування медзакладу виникло, адже лікарі в електронному вигляді не звітували про своїх пацієнтів. А ще додають, що скорочуватимуть медичних працівників віком понад 65 років. Також, кожному, хто підлягає під скорочення, обіцяють знайти нове робоче місце. Про це повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Гурин.

Він додав, що наразі триває будівництво приймально-діагностичного відділення у цій лікарні. Створюють його за спільні кошти  фонду регіонального розвитку та міського бюджету. Тож Віктор Гурин запевнив, працівників, які потрапили під скорочення – роботою забезпечать.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ