Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Данії російські вандали сплюндрували пам'ятник Шевченкові: Україна вимагає розслідування

У ніч на 21 червня 2021 року, напередодні футбольного матчу Данія - Росія у м. Копенгагені було сплюндровано пам'ятник українському генію Тарасу Шевченку - його розфарбували у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити елементи російської пропаганди. З цього прводу Посольство України в Данії зробило відповідну заяву.

Заява була опублікована на офіційній сторінці посольства в Facebook.

"Категорично засуджуємо цей прояв вандалізму та провокацію проти України. Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної "громадянської" війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного Українця у будь-якому куточку світу", - зазначили в посольстві.

"Звертаємося до правоохоронних органів Данії розпочати негайне розслідування та покарати винних. Недругам України нагадуємо в черговий раз: "Крим - це Україна", а український дух не зломити. Слава Україні! Героям Слава!", - йдеться в заяві.

Станом на вечір 22 червня пам'ятник Кобзарю очистили від фарби кольорів російського прапора та пропагандистських слоганів.

"Дякуємо комунальним службам та всім небайдужим за оперативну роботу. Розраховуємо, що данська поліція також оперативно відреагує на наше звернення та притягне винних у цьому акті вандалізму до відповідальності" - йдеться у повідомленні посольства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ