Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Державному архіві Львівщини відкрили виставку, присвячену полеглим героям

Сьогодні, 29 серпня, у Державному архіві Львівської області відбулася презентація виставки «Полеглі герої протитанкового взводу 3-го батальйону 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Збройних Сил України».
Фото - ЛОДА

Захід присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни, повідомляють в ЛОДА. 

Виставка вшановує пам’ять шести загиблих героїв протитанкового взводу, що героїчно загинули під час повномасштабного вторгнення росії в Україну:

Володимира Білогруда (Спінінгіст);
Віталія Качкана (Аслан);
Івана Ленюка (Дідо, Дід);
Максима Дячука (Штурмовик);
Ростислава Кичана (Elefant);
Тараса Ткачука (Марсель).

Експозиція включає унікальні фото, відеоматеріали, спогади побратимів та особисті речі бійців. Відвідувачі дізналися більше про історії кожного з героїв та глибше усвідомити жертви, принесені заради незалежності нашої країни.

Захід об’єднав родини загиблих, науковців, представників громадськості та всіх небайдужих, нагадавши про ціну свободи та важливість документування історії сучасної боротьби. 

Зокрема, серед присутніх гостей на заход такожі були Голова Львівської обласної організації профспілки державних установ України Роман Балух, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії, музеєзнавства і культурної спадщини Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська Політехніка» Іван Хома.

Крім того, до фонду входять фотографії та біографії героїв, які віддали своє життя за Україну, а також інші документи та предмети, що стали експонатами сьогоднішньої виставки.

Збір документів триває, тому кожен українець може долучитися до наповнення фонду, передавши в архів свої спогади про пережиті події, фотодокументи, що відображають життя під час війни, вірші чи пісні, присвячені подіям, які привели Україну до перемоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ