Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У ДФС обговорили готовність до впровадження проектного менеджменту

ДФС знаходиться на завершальному етапі щодо впровадження нової структури управління проектами, яка надасть можливість фіскальній службі працювати за сучасними методами проектного менеджменту. Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби України.

За участі експертів Казначейства США та працівників фіскальної служби було розроблено Порядок управління проектами в ДФС, який формує основні засади для ефективного запуску проектів і подальшого їх успішного завершення. Новий формат роботи за визнаною у світі методологією управління проектами дозволить застосовувати виважений, чіткий, послідовний та ефективний підхід до реалізації реформ в ДФС та моніторингу їх впровадження.

«Проект наказу щодо введення в дію нового Порядку реалізації проектів знаходиться вже на фінальній стадії погодження. Ця нова методологія реалізації проектів розвитку є невід’ємною складовою впровадження у життя Стратегічних ініціатив розвитку ДФС - 2020. Ми маємо дуже амбітні плани і непереборне бажання їх реалізувати», – наголосив в.о. Голови ДФС Олександр Власов під час робочої зустрічі з представниками Офісу технічної допомоги Казначейства США. 

Порядок дозволить створити «культуру підзвітності» в Службі і одночасно зосередитися на очікуваних результатах. Це дозволить забезпечити виконання проектів у встановлений термін, в межах визначеного бюджету та відповідно до обсягу визначених завдань та критеріїв успішності. 

Порядок складається з двох частин. Перша – теоретична, дає загальне розуміння того, що є проект, закріплює основоположні принципи і процедури управління проектами на кожному з його етапів. Далі визначаються функції і повноваження усіх учасників процесу управління проектами: хто яку роль відіграє, які дії вчиняє та які документи готує, а також як відбувається взаємодія усіх учасників процесу управління проектом.

Друга частина – практична, надає стандартизовані зразки та максимально деталізовані інструкції з заповнення усіх необхідних документів, що використовуються у процесі управління проектами.

Структура управління забезпечуватиме нагляд та участь вищого керівництва на різних етапах реалізації стратегічних проектів. Координація буде здійснюватися на кожному з етапів проекту: від початку до фіналу.
«Це абсолютно новий підхід у роботі, що повністю відповідає найкращим світовим практикам. І ДФС готова до впровадження його в життя», – підкреслив Олександр Власов. 

У свою чергу експерти США відзначили, що для ефективного впровадження та використання нового Порядку необхідно визначити три проекти, над реалізацією яких в ДФС працюватимуть фахівці, відповідальні за цей напрям. При цьому важливо, щоб кожний обраний проект мав безпосередній зв'язок зі стратегічним планом ДФС, і для успішної реалізації враховував існуючі ІТ-потужності служби. Крім того, над проектами мають працювати такі керівники, що з готовністю сприймають нові ідеї та нові способи організації роботи.

«Ми цінуємо поради та експертну допомогу наших іноземних колег, які допомагають нам у процесі перетворення нашої служби, таке партнерство є запорукою позитивних та успішних змін. Я особисто готовий долучитися до нових проектів, які будуть визначені у рамках виконання Порядку, не як очільник ДФС, а як звичайний працівник, який має значний досвід та готовність до здійснення нових кроків», – наголосив Олександр Власов.

За словами американських експертів, вони вже визначили кілька проектних пропозицій, успішна реалізація яких стане початком впровадження новий ідей. Вони незабаром будуть передані на розгляд керівництву ДФС для прийняття обґрунтованого рішення щодо їх ініціювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ