Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

У Дніпропетровській області оголосили надзвичайну ситуацію

Як повідломили у прес-службі Дніпропетровської ОДА, на Дніпропетровщині ввели надзвичайну ситуацію.
Фото: Дніпропетровська ОДА

Рішення прийняли на позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На такі заходи пішли, аби не допустити подальшої епідемії коронавірусу в регіоні, наголосив очільник області Олександр Бондаренко.

ʺДніпропетровщина запровадила надзвичайну ситуацію, аби максимально убезпечити людей від коронавірусної інфекції. Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо жорстко слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Режим надзвичайної ситуації чітко визначає спосіб координації органів державної влади. Все – для оперативного реагування на виклики в умовах всесвітньої пандемії, недопущення подальшого поширення інфекції та мінімізації її негативних наслідківʺ.

Комісія визначила епідемічну ситуацію на території Дніпропетровської області, спричинену коронавірусом, як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру.

Для мобілізації сил і засобів цивільного захисту в області створили координаційну групу. Туди увійшли керівники ДСНС, Нацполіції, транспортні та інші служби. Очільником призначили заступника голови облдержадміністрації Дмитра Стригуна.

Найперше завдання групи – моніторинг епідситуації у регіоні, прогнозування зони можливого поширення загрози та організація запобіжних заходів. А ще – забезпечення населення засобами індивідуального захисту.

 ʺЗдійснюватимемо постійний контроль за ситуацією. Оперативно інформуватимемо населення через ЗМІ про стан захворюваності на коронавірус в областіʺ, – сказав Олександр Бондаренко.

В Україні оголосили загальнонаціональний карантин на період з 12 березня до 3 квітня. Усі пов’язані з цим обмеження запроваджені і на Дніпропетровщині.

Нині в Україні – 26 підтверджених випадків COVID-19. Два з них зафіксували на Дніпропетровщині.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 14 березня у Чернівецькій області оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус.

У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ