Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі триває дерусифікація: перейменовують вулиці та демонтовують "вічний вогонь"

У Дрогобичі перейменували вулиці, які були названі іменами російських діячів та демонтували меморіал "Вічного вогню".
фото - пресслужба Дрогобицької міської ради

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Рішення про проведення заходів з дерусифікації прийняли депутати Дрогобицької міської ради під час чергової сесії. Тепер вулиці міста називатимуться іменами новітніх Героїв – захисників України.

"Відповідно до рішення сесії, перейменовано: вулицю Сахарова на вулицю Івана Дацка, вулицю Чехова на вулицю Андрія Скрипника, вулицю Глінки на вулицю Руслана Сиксоя, вулицю Пушкіна на вулицю Задубична, вулицю Некрасова на вулицю Сахарова, вулицю Толстого на вулицю науковця Михайла Шалати", - повідомляє Дрогобицька міська рада.

Як пояснив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, російська пропаганда століттями працювала над підміною історичних фактів, вулиці називали з метою прославляти комунізм, а не іменами справжніх борців за Україну.

"Ми відчули полегшення, позбувшись цього непотребу в такий переломний для кожного українця момент", - зазначив Тарас Кучма.

Залишки комуністичної символіки дрогобичани демонтували також у міському парку на Меморіалі слави, відомому як "Вічний вогонь".

"Від літа минулого року було зібрано та вивчено історичні матеріали та спогади очевидців, проведено публічні консультації з мешканцями міста, відбувалися засідання оргкомітету, також приведено у відповідність до вимог законодавства усю документацію", - розповів заступник міського голови Дрогобича з гуманітарних та соціальних питань Андрій Ковч.

За його словами, тиждень тому міська громада отримала паспорт об’єкта, який дозволив чітко відділити елементи комуністичної символіки від кладовища з можливими похованнями.

"Тож тепер ми забираємо звідси всі елементи комуністичної символіки. Місце розвиватимемо, як пам’ятний сквер. Бо ми шануємо та бережемо пам’ять про всіх, хто боровся за Україну", - додав заступник міського голови Дрогобича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ