Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі туристичний маршрут нафтової історії міста замаркують інсталяціями

Фото Дрогобицька міська рада
Фото Дрогобицька міська рада
Фото Дрогобицька міська рада
Фото Дрогобицька міська рада
1/2
Днями у Дрогобичі поціновувачам історії міста та гостям презентували оновлений маршрут і туристичну карту "Дрогобич нафтополіс". Про це повідомили 10 серпня Гал-інфо у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

Локації маршруту пов’язані з нафтою, оскільки місто Котермака, як і сусідній Борислав, завдячують своєму розвитку саме "чорному золоту".

Як зауважила модератор заходу в.о. керівника Туристично-інформаційного центру Ірина Марків, ідея створити нафтову мапу виникла рік тому, а втілили її у життя історик, краєзнавець Олег Стецюк та дизайнер Олександр Сабинін. Це другий, більш досконалий варіант карти, яку вже презентували торік.

Серед  об’єктів, які  пропонують туристам відвідати розробники мапи –  ратуша, колишній готель «Європа» (вул. Ковальська,1), дім пана Ковальського, на землях якого знайшли нафту (пл. Ринок,4), кам’яниця власників рафінерії в Бориславі – родини Штенбахів (пл. Ринок,9), кам’яниця співвласника копальні в Бориславі Таубенфельда (пл. Ринок,15/вул. І.Мазепи,1) та ряд інших.

Щоб дрогобичанам та гостям міста було цікавіше мандрувати оновленим нафтовим маршрутом його вирішили замаркувати тематичними інсталяціями. Як розповів керівник управління культури та розвитку туризму Ігор Чава, першими на новому маршруті постануть символічні бочки із логотипами Дрогобича та Борислава, а також елементами, що мають відношення до нафтової історії двох міст.

У реалізації даного проекту нам активно допомагають місцеві меценати: Олег Дацюк та компанія «Роберт Сервіс», останні розфарбовують бочки та наноситимуть на них відповідне маркування, – розповів Ігор Чава.

За словами Ігоря Чави, у майбутньому є бачення, щоб увесь нафтовий маршрут Дрогобича вдалося замаркувати різноманітними інсталяціями, які стануть чудовими місцями для фото туристів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ