Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У дрогобицькій міській ратуші пройшов XIV Форумі молоді

Понад 80 дрогобицьких учнів та студентів взяли участь у XIV Форумі молоді. Про це сьогодні, 7 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Дрогобицької міської ради.
Фото ДМР

Більше 80 учнів та студентів Дрогобича взяли участь у Форумі молоді, який відбувся цієї середи, 26 лютого, у міській Ратуші.

У межах Форуму у формі тренінгу учасників навчали у трьох секціях:

– «Участь громади у прийнятті рішень. Функції органів місцевого самоврядування»;

– «Попередження домашнього насильства»;

– «Запобігання торгівлі людьми».

Кожен учасник взяв участь у трьох тренінгах.

Говорили на теми, які найактуальніші у молодіжному середовищі. Це булінг, торгівля людьми. А ще домашнє насильство, від якого за статистикою щорічно потерпає 110 тисяч жінок. Також роз`яснювали підліткам, хто і за що відповідає та як можна долучитись до позитивних змін у своєму рідному краї та які права має кожен мешканець свого міста.

Спікерами у трьох секціях виступили Марта Чумало – заступниця голови ГО «Центр «Жіночі перспективи», Олена Кальбус – керівник проєкту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб`єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми у Львівській області», Олена Юркевич – ВГО «Інститут «Республіка» ВІ «Активна громада».

Організатор заходу — відділ молодіжної політики, сім’ї та спорту.

Привітали учасників Форуму начальник відділу молодіжної політики, сім`ї та спорту ДМР Олександра Пашко та провідний спеціаліст відділу молодіжної політики ЛОДА Ольга Сподарик, відзначивши учасників заходу сертифікати.

Організатори сподіваються, що цю корисну інформацію, яку діти почули на Форумі, вони розкажуть у своїх навчальних закладах одноліткам, знайомим і рідним. І так, про свої права у Дрогобичі добре знатимуть усі. Адже, поінформований – означає захищений.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ