Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобицьому районі ремонтують школа за понад 5 млн грн

У Рихтичах на Дрогобиччині завершують ремонт школи. Про це сьогодні, 4 серпня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.
Фото ЛОДА

Заміна даху, вікон, утеплення фасадів та горища, встановлення системи вогнезахисту і монтаж водостічної системи - саме такі ремонтні роботи поетапно тривають у Рихтицькій середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів від 2018 року. Наразі ремонти добігають кінця.

Днями стан закладу та виконання проєктів перевірив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

2018-го у Рихтицькій школі вдалося замінити 636 кв. м  даху та утеплити 576 кв. м горища. На це витрачено майже 1,5 млн грн. Минулоріч капітальний ремонт частини даху та утеплення фасаду тут продовжили.

Зокрема, перекрили ще 1285 кв м покрівлі та утеплили 2635 кв м фасаду. Ще 199 337 гривень використали на заміни частини вікон. Ці роботи виконало і далі продовжує робити ПП “Рін Плюс”.

“На цей час у школі з запланованого - вже перекрили дах повністю та утеплили частину фасаду. Залишається доутеплити фасад, встановити блискавко- та вогнезахист, водостічну систему. Кошторис всіх цих робіт, за угодою з підрядником, становить 5 мільйонів 189 гривень. Тендер проведений минулого року через систему “Prozorro”. Відтак наразі з обласного бюджету на ці роботи використано 2,4 мільйона гривень, ще 2 мільйони 190 тисяч - гроші з місцевого бюджету”, - каже заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Водночас, щоб завершити всі заплановані ремонтні роботи у Рихтицькій школі, не вистачає 750 тисяч гривень. Чи буде можливість додатково фінансувати заклад, чи доведеться чекати затвердження обласного бюджету наступного року - це питання обласна влада пообіцяла поставити у власний порядок денний.

Рихтицька школа є опорною. Тут може навчатися 555 учнів. Уже вчаться 350 дітей. Крім капітальних ремонтних робіт, тут реалізували та впроваджують ще кілька проєктів. Як-от ремонт, обмеблювання та обладнання сучасного актового залу, встановлення інтерактивних дошок у класах тощо.

“Ми беремо участь у проєктах Нової Української Школи та “Демократична школа”, подали на комп’юртеризацію двох класів та однієї кімнати для вчителів. В Україні є можливість розвивати і модернізувати школи. Я дякую за підтримку освітньому колективу, адже ми працюємо з дітьми, і тут командна робота - це дуже важливо”, - каже Наталія Жук, директорка Рихтицької школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ