Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У ДСНС розповіли, як триває гасіння пожеж на Житомирщині та в зоні відчуження

Понад 700 осіб працюють над ліквідацією пожеж у зоні відчуження, ще 960 – у лісництвах Житомирської області, повідомив на брифінгу 19 квітня директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби з надзвичайних ситуацій Володимир Демчук.
Фото: Reuters

За словами Демчука, в лісах Чорнобильської зони для гасіння чотирьох осередків пожежі працює техніка не тільки ДСНС, а й Збройних Сил України та Національної гвардії. Техніку використовують для прокладання шляхів до окремих осередків пожежі. Також залучено три вертольоти пожежної авіації., - передає Радіо Свобода

«Об’єкт «Укриття», сховище вдпрацьованого ядерного палива та інші об’єкти Державного агентства з управління зоною відчуження функціонують у звичайному режимі. Радіаційний фон у місті Києві, Київській області та в Зоні відчуження – в межах природних фонових значень. До ліквідації лісових пожеж на території зони відчуження залучено понад 700 осіб та більше 150 одиниць техніки», – сказав Демчук.​

У Житомирській області, за словами преставника ДСНС, горіння та тління трави і лісової підстилки тривають у Столичанському, Бережецькому та Виступовицькому лісництвах, всього осередків дев’ять. При цьому гасіння пожеж у регіоні ускладнюється за рахунок недоступності окремих осередків через захарещність лісових масивів та відсутність доріг, додав він. В цій області також залучена техніка ЗСУ.

«Для ліквідації пожежі на території Житомирської області всього залучено 960 осіб та понад 150 одиниць техніки, з них від ДСНС – 185 чоловік особового складу і 43 одиниці техніки, в тому числі на даний час працює пожежна авіація, три літаки. Крім того, залучений пожежний потяг «Укрзалізниці». Мобілізовано сили і засоби лісогосподарських підприємств з інших регоінів України, додатково для надання допомоги в ліквідації пожеж на території лісових масивів Житомирсько ї області ДСНС 18 квітня залучено з Івано-Франківської, Тернопільської областей додатковий особовий склад і пожежну техніку. Роботи продовжуються в цілодобовому режимі», – звітував Демчук.

16 квітня ДСНС отримала інформацію про загорання сухої трави та лісової підстилки на території Виступовицького лісництва поблизу сіл Рудня та Виступовичі в Житомирській області. Крім того, в цій області разом із травою в селі Новосілка згоріли або були пошкоджені вісім будівель.

З початку 2020 року станом на 19 квітня ДСНС зафіксувала 39 447 пожеж, в яких загинули 676 людей, постраждали 477. Пожежники врятували 592 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ