Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У дворику Ратуші відкрили фан-зону Олімпійських ігор

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/5
Сьогодні у Токіо стартували ХХХІІ Олімпійські ігри. На весь час проведення Олімпіади у Львові, у дворику Ратуші, діятиме спеціально облаштована фан-зона – Lviv Olympic Space.

Ця фан-зона – це унікальний спортивний простір з олімпійським духом для вболівальників за збірну спортсменів України. Оскільки цьогоріч через пандемію  відсутня можливість підтримати олімпійців на трибунах в Токіо, цей простір дасть можливість вболівати за наших спортсменів. Lviv Olympic Space не є комерційним проєктом, відтак доступ до нього буде вільним для всіх львів’ян і гостей міста. Фан-зона буде діяти щодня з 10:00 до 17:00 з 23 липня до 8 серпня.

Україну на найголовнішому спортивному форумі чотириріччя представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах). Львів представлятиме восьмеро спортсменів:

  • Оксана Лівач (вільна боротьба)
  • Алла Черкасова (вільна боротьба)
  • Тетяна Кіт (вільна боротьба)
  • Олена Старікова (велоспорт)
  • Христина Погранична (художня гімнастика)
  • Станіслав Горуна (карате)
  • Павло Коростильов (кульова стрільба)
  • Вероніка Марченко (стрільба з лука)

До завершення Олімпійських ігор тут будуть ексклюзивні прямі включення зі спортсменами, тренерами, офіційними представниками збірної України в Токіо, а також на великому екрані - трансляція Олімпійських ігор. Більше того, щоденно будуть представлені різні дитячо-юнацькі школи Львова. Вони показуватимуть різні види спорту, будуть майстер-класи. Окрім цього, буде зона віртуальної реальності та кіберспорту, куточок японської культури, фудкорти, конкурси та розіграші подарунків.

“В нас така чудова команда Управління спорту, і в спільній праці зі всіма партнерами, що такої ідеї (створити фан-зону - ред.) не могло не виникнути. Я думаю, що ми тут всі будемо вболівати за наших львів’ян. Важливо, що ми готувалися. Будь-яка перемога сьогодні - це велика робота вчора. І справді, місто Львів має дуже унікальні, класні програми. В нас є і премії, і окремі гранти. Найважливіше, щоб ми цим моментом створили атмосферу, щоб у спортсменів в Токіо було відчуття того, що тут б’ється серце. Що це серце б’ється настільки сильно, воно настільки хоче перемоги. Треба розуміти, що перемогою для нас є класний, впевнений виступ. Львів завжди був серцем України, а серце задає тон. Я думаю, що ми точно покажемо всім”, - прокоментував відкриття Lviv Olympic Space перший заступник міського голови ЛМР Андрій Москаленко. 

Андрій Москаленко також додав, що фан-зону у Львові, ймовірно, облаштовуватимуть до кожних наступних Олімпійських ігор. 

“Я думаю, що наша команда Управління спорту є настільки амбіційною, настільки потужною, що ця започаткована традиція буде в нашому місті жити.” 

Lviv Olympic Space - це унікальна фан-зона, якій немає аналогів в Україні. 

Юрій Турянський, Голова відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області, розповів, що цьогоріч змінили девіз Олімпіади.

“Завжди девізом Олімпійських ігор було три слова: швидше, вище і сильніше. Цей девіз придумав ще П’єр де Кубертен 127 років тому. Цьогоріч на сесії Міжнародного олімпійського комітету в Токіо було додано ще одне слово: разом. Його додали через те, що в 2020 році Олімпіада не відбулася, і не відбулася через пандемію. Дуже важливо, щоб ми були разом. Так, як ми є разом сьогодні тут, у цьому дворику ЛМР. Я вдячний Національному олімпійському комітету України, UA Перший: з його дозволу ми сьогодні функціонуємо тут як онлайн-майданчик, як львівська фан-зона. Наскільки я знаю, це єдина фан-зона з усіх міст в Україні”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ