Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У дитсадку Тернополя провели епідрозслідування через отруєння дітей

У Тернопільському дошкільному навчальному закладі №22 здійснили епідеміологічне розслідування з метою локалізації та ліквідації спалаху, встановлення джерела, ймовірних факторів передачі інфекції, причин та обставин, що сприяли виникненню інфекційного захворювання серед дітей.

Про це інформує пресслужба Тернопільської міськради.

Розслідували отруєння спеціалісти державної установи «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України».

Зокрема, станом на 05 серпня 2021 року у дошкільному закладі зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Попередньо заклад відкрився 02 серпня 2021 року після капітального ремонту харчоблоку. Загалом перехворіло семеро дітей, трьох з них – госпіталізували, інші лікувались вдома. Усі діти відвідували одну групу.

Згідно з результатами епідрозслідування, спеціалісти ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України» встановили етіологічну причину спалаху кишкової інфекції серед вихованців дошкільного закладу – норовірус.

Як зазначають епідеміологи, норовірусна інфекція – гостра кишкова інфекція, що в 90% випадків є причиною епідемій шлунково-кишкових захворювань небактеріальної природи. Норовіруси передаються від людини до людини (62-84% від усіх зареєстрованих спалахів), опосередковано через заражену воду і їжу та мають високу вірулентність (заразність).

Станом на 10 серпня, у закладі організовано та проведено комплекс протиепідемічних заходів, визначено коло контактних осіб та проведено їх обстеження, продезінфіковано приміщення. Група закрита на карантин з 09.08.2021 року.

На сьогодні діти уже здорові та перебувають вдома.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ