Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У дитячих клубах Львова займаються понад 3,5 тис. дітей

Після уроків діти Львова для якісного проведення вільного часу мають змогу безкоштовно відвідувати різноманітні гуртки. У Львові діє 6 районних установ дитячо-юнацьких та молодіжних клубів (УДЮМК) - позашкільних навчальних закладів. Вони займаються з дітьми та молоддю шкільного віку. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів за місцем проживання є у підпорядкуванні управління молоді, сім'ї та спорту. Для організації своєї роботи УДЮМКи використовують 70 приміщень, в яких функціонує 75 гуртків. Роботу з дітьми та підлітками займаються 50 педагогів-організаторів. До роботи в гуртках та секціях у 2010 році було залучено 3687 дітей.

Аналізуючи роботу УДЮМКів у 2010 році можна виокремити такі основні кроки:

1. Відкрито нові гуртки і секції: студію образотворчого мистецтва - іконографічну школу в УДЮМК Галицького району, секцію рукопашного бою в УДЮМК Франківського району, секцію карате для дітей молодшого шкільного віку в УДЮМК Личаківського району.

2. Гуртки УДЮМКів торік відвідувало на півтисячі дітей більше, ніж у 2009 році. ‏

3. Педагоги-організатори УДЮМК взяли участь у реалізації міжнародного проекту «Львівське літо з тренером мого подвір'я», де з липня до вересня 30 тренерів спорту та волонтерів займали з дітьми та молоддю Львова на ігрових майданчиках у всіх районах міста.

4. Торік вперше у кожному районі Львова провели представлення гуртків та секцій УДЮМКів з метою залучення якнайбільшої кількості дітей та молоді до змістовного дозвілля.

5. Гуртківці одного з УДЮМКів взяли участь у проекті «Майстер-класи з зірками спорту». Влітку на відкритому спортивному комплексному майданчикові, що на вул. Симоненка, 6, юні футболісти зіграли міні футбольний матч пліч-о-пліч із зіркою футболу Сергієм Ребровим.

«Мережа установ дитячо-юнацьких молодіжних клубів управління молоді, сім'ї та спорту відіграє важливе значення у виховному процесі. За останні роки вона розвивалася і удосконалювала свою роботу. Утім, як відомо, меж до покращення немає, тож і на цей рік ми ставимо собі чимало завдань», - каже керівник управління молоді, сім'ї та спорту Наталка Федорович.

Відтак, за словами керівника управління, серед стратегічних завдань розвитку УДЮМКів є відкрити нові гуртки, секції, до прикладу, гурток гончарства і кераміки в УДЮМК Галицького району. Також, організувати та провести традиційні та нові цікаві заходи на загальноміському рівні.

«Оскільки у нас є чимало творчих гуртків, то назріло питання про місце, де роботи дітей могли би виставлятися. Так ми дамо юним митцям більше мотивації через поцінування їхніх робіт, водночас створимо атракцію, на яку могла би ходити з екскурсіями учні шкіл і, можливо, долучатися до відвідування позашкільних гуртків. Тож ми хочемо в цьому році відкрити дитячу галерею (УДЮМК Галицького району) та виставковий зал на вул. Рудницького, 49 (УДЮМК Франківського району)», - зауважила Наталка Федорович.

Водночас цього року планують завершити капітальні ремонти приміщень клубів «Олімпійська надія» та «Прометей» в УДЮМК Сихівського району управління молоді, сім'ї та спорту та відкрити ці нові клуби.

УДЮМК Залізничного району - вул. Виговського, 34, кім. 428, тел. 295 82 46.

УДЮМК Галицького району - вул.Ф.Ліста,2, тел. 244 55 29.

УДЮМК Франківського району - вул. Г.Чупринки,85, кім.424, тел. 237-23-82.

УДЮМК Личаківського району - вул.Левицького,67, кім.202, тел. 275 01 49.

УДЮМК Сихівського району - вул.Зубрівська,9, кім.245, тел. 221 75 50.

УДЮМК Шевченківського району - вул.Липинського,11, тел. 252 18 28.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ