Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ФК «Карпати» визначаються, чи брати в оренду стадіон «Україна»

ФК «Карпати» пропозицію міськради отримав, і зараз триває її розгляд. Про це «Гал-info» повідомив почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський. Він каже, що «Карпати» підпишуть договір про оренду стадіону «Україна» на будь-яку суму за умови повернення цих коштів на розвиток футбольної інфраструктури та дитячо-юнацького футболу.
«Так, ми отримали пропозицію міськради і не проти платити за оренду стадіону «Україна» суму, яку хоче місто, тільки за умови, якщо з 1 січня буде створено ВАТ «Народна команда  «Карпати» Львів». Це потрібно для того, щоб контролювати ці гроші, щоб вони не пішли невідомо на що і до чиєї кишені, а в місцевий бюджет на розвиток дитячо-юнацького футболу, розвиток інфраструктури футбольного господарства тощо. І всі ті кошти контролюватимуть не Димінський, і не Садовий, а прості акціонери. Люди зможуть контролювати всю власність, яка буде в акціонерному товаристві. Тобто іншими словами, контролювати владу», - говорить Димінський.
За його словами, кошти, які платитимуться «Карпатами» за оренду, влада повинна потім виділяти окремою стрічкою в своєму бюджеті «на розвиток інфраструктури «Народна команда «Карпати» Львів» та на розвиток дитячо-юнацького футболу», мовляв, щоб люди бачили ці кошти, щоб вони були прозорими.
Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, на виконкомі Львівської міської ради затверджено проект договору оренди стадіону „Україна”. Зокрема, в проекті зазначено, що в оренду здається майновий комплекс та чаша стадіону. У майновий комплекс входять 2335 квадратних метри нежитлових приміщень та 1918 квадратних метри споруд загальною вартістю 36 млн 987 тисяч гривень. За місяць орендна плата без ПДВ становить 125 757 гривень. Цей договір оренди пропонуватиметься клубу професійного футболу „Карпати”. 
Стадіон „Україна”, на якому свої домашні матчі проводить ФК „Карпати”, має розмір ігрового поля 104 х 72 м та вміщає 30 тисяч глядачів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ