Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Генштабі пояснили, чому досі не визнали війною збройний конфлікт на сході України

Офіційний Київ не використовує слово "війна" відносно конфлікту на Донбасі через особливий характер цієї агресії і відсутність офіційного оголошення війни. Про це заявив начальник управління територіальної оборони головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Ігор Косяк під час дискусії "Партнерство Україна-НАТО версія 2.0" у Києві.

"Порушувалося питання, чому ми не називаємо цей конфлікт війною. У зв'язку з тим, що немає акту оголошення війни, крім відкритої агресії проти України - це гібридний характер цієї загрози, - ми використовуємо форму "антитерористична операція". Для того були внесені відповідні зміни в нормативно-правові документи у питанні залучення до цієї операції сил і засобів військових формувань та правоохоронних органів", - сказав Косяк.

Він пояснив, що однією зі складових гібридної війни є створення та оснащення НЗФ.

"На початку 2014 року за підтримки РФ незаконні військові формування отримали майже 500 танків, бронемашин і артилерії. Кількість боєприпасів, які постачає Росія бойовикам, просто безпрецедентна. У російських ЗМІ говорилося, що цю зброю захопили в української армії. Так от, у нас навіть зараз у зоні АТО немає такої кількості бронетехніки, яка було там на початку цього конфлікту", - підкреслив представник Генштабу.

Як відомо, російська агресія на сході України триває з квітня 2014 року. За даними ООН станом на грудень 2015 року, у результаті військових дій на Донбасі загинуло більше 9 тисяч людей, ще понад 20 тисяч є потерпілими.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ